Leta i den här bloggen

tisdag 10 augusti 2010

70233. Stressat kött?



Jag är så gammal
och så ung..

Att jag minns,
när slaktaren kom till gårds.
För att slakta ungnöt.

Vi barn,
fick vara med,
hela tiden.
Förutom när skottet brann.

Kanske var det av säkerhetsskäl.
Kanske för att vi var små.

Men vi kröp upp på uthusvinden.
Och hade ännu bättre utsikt.
Allt såg vi, precis allt.

Och det var inget stressat djur.
Utan det leddes i grimma.
Till slaktplatsen.

Allt gick fort.
Ingen led.
Ingen stred.

Det var vår mat.
Och det förstod vi.
Det lär man sig på landet.

När slaktaren tömt blodet.
Fick vi vara med och vispa.
För det blev både blodbröd,
och blodplättar.

Och vi lärde oss naturens gång.

Köttet kom på "hängning".
Och styckning.

Idag har jag reflekterat,
över dagens metoder.

Förmodligen,
får vi mycket sällan,
äta ostressat kött.

För idag,
körs rädda grisar och nöt.
Kors och tvärs,
genom landet.

En dag på bilen.
Och kö till slakten.

Vi borde liberalisera regler,
och göra fler ambulerande slaktare,
och lokala slakthus.

Det går ju med älgarna.
Så nöt borde inte vara något bekymmer.
Inte på landsbygden.
Om man bara vill.

Men visst förstår jag.
Detta är följt, av hundra tabun.
Av diverse involverade.
Hela halva kedjan,
är inte där ännu..

Men som konsument.
Skulle jag vilja välja.

Hittade litet fakta.
Mest Där.

Men jag hittade också
en kul blogg.
Som pratar PH och vatten.
Joniserat vatten.

Kolla in och reflektera.

Låt oss vara konsumenter.
Och bojkotta det marinerade köttet.
Som ligger som dyrt kamouflage,
med smak, på stressade kotletter!

Att marinera själv,
ett kvalitetskött..
det, är en helt annan sak!!






2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant som det är sagt

Hon som lägger puzzlet sa...

Tack du anonyma! Kanske du varit med om samma sak:-)