Leta i den här bloggen

torsdag 14 oktober 2010

7283. Full rulle


Inte dumt alls.

Man tager, det man haver,
men lättast för ändamålet,
fyrkantiga mjuka tunnbröd.

Brer smör på dem.

Gör en röra på
creme fraiche, en pepprig ostcreme,
lämplig mängd hackad saltgurka,
lämplig mängd hackad rödlök.
I med hackad dill och hackad persilja.
Krydda med aromsalt, citronpeppar,
och örter.

Bred ut blandningen på kakorna.
Antingen på hela kakan, - tunt.
Eller sätt en sträng rakt över långsidan.

Sen kommer variationen.

a. med skinka och mera persilja. + riven ost.
b. med tonfisk, hackade ägg och mer dill. + litet salt.

På både a och b, kan man strö
litet strimlad sallad, eller kinakål.

Rulla ihop försiktigt.
Långsidan mot långsidan.. i en fylld rulle.

Skär sen rullen i bitar.
Låt stå någon timme kallt,
före servering.

Bra saltbit, istället för smörgåstårta.
Eller "andra bullar".
Mer smörgåskänsla, liksom.

Smaskens.
Faktiskt.

Trots vetemjölstunnbrödet:-)

Variera innehållet,
rökt fisk, köttfärs eller gröna ätbara hälsogodis.