Leta i den här bloggen

tisdag 1 november 2011

7597. Inlagd gravad strömming - en lyxvara!


Ibland lyckas det,
receptblandningen.

Vatten, ättika, lök och vitlök.
Och litet vitpeppar.
Och naturligtvis, dill.
Finhackade dillstjälkar går också bra.

Och i med strömmingen.
Benfri och vacker.

Låt stå kallt,
och se hur köttet ljusnar.

Och när det gått ett par dagar,
är strömmingen vit och vacker.

Och smakar helt underbart.
Gourmet mat,
som man längtar till.
Ibland. 

Litet extra gott - som variation.

Ta en gräddfilsburk
och rör i 2 pressade vitlöksklyftor.
Litet hackad rödlök.
Litet peppar
Hackad dill.


Rör om och rör i..
skär de gravade strömmingfileerna i stora bitar.


Låt stå kallt ett par timmar.
Njut t.ex. med kokt ägg
och litet grönsallad.