Leta i den här bloggen

söndag 28 mars 2010

7080. Dancing my way backwards to universe

7079. Fragile

7078. Minnesspår..

7077. Påsklamm



Lammkotletter.

Bryner dem direkt i smör.
Kryddar med blandade kryddpepparkorn,
stötta i mortel med mynta.

Stek på båda sidor,
vänd flera gånger.
Salta och strö mera mynta.
Späd till sist med vatten.
Lägg i några krossade vitlöksklyftor.
Minst tre!

Koka under lock.
Lägg med hackad eller frusen spenat.
Salta litet till.


Servera med:
Grovt hackad morot
Paprika.
Buketter av broccoli.
Buketter av blomkål.

Även stammarna i skivor!

Stek i ugn, med olivolja
salt och litet peppar på.


Tomat med lök i smak:

Placera på ett ungfast fat.
Tomater och lök.

Skär tomaterna i halvor.
Strö på svart kummin.
Litet garam masalla.

Skär lök i skivor.
Salta, peppra.
Ringla olivolja på.
Hacka litet vitlök.
Strö överst.

Allt i ugn.
ca 1 timme.
Först under folie.
Sen utan.

Salta litet till.

Sås:
1-2 dl lättfil eller yoghurt.
litet salt.
litet olivolja.
2-3 pressade vitlöksklyftor.
mynta.
Rör om.

Servera med bröd.
Smågurka.

Mums!