Höstvädd, flerårig
Aklejruta flerårig
Doftklint, ettårig
Pionvallmo i lila och vitt, ettårig
Coloradoakleja, i vitt, flerårig
Doftande tobaksblomma, djupt lila, ettårig
Ja, fröpåsarna har anlänt
och det inspirerar.
Undrar jag,
hur det går med drivbänkarna i år.
Ansats och allvar nalkas.
Men än är det för tidigt.
Åtminstone för mina talanger.
Och ska sanningen fram,
drömmer jag också om japansk körsbär.
Och en smultronschersmin.
Ja, och en riktigt vacker vinröd syren.
Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
söndag 31 januari 2010
3038. Hemgjord glass - utan glassmaskin
3 ägg,
6 msk socker,
3 dl grädde
3 krm äkta vaniljpulver!
Vispa ihop ägg och socker.
Vispa ihop grädde och äkta vanilj i en annan skål.
Blanda ihop.
Man kan blanda i olika bär
eller choklad, för annan smak.
Frys in 1 timme.
Rör om litet.
(För att inte äggen som är tyngre ska sjunka till botten)..
Frys in 2 timmar till.
Njutsamt.
3037. Fezenjan
Idag
vankas det iransk fezenjan.
Sådär som på Teheran-vis.
Med saffran, granatäppeljuice (den sura),
kanel och kardemumma,
gurkmeja, peppar och salt, lök och vitlök..
Och mosade valnötter.
Allt får koka hårt och länge.
Tills nötternas olja visar sig.
Och smakar.
Idag blir det på nötkött.
Bog som kokat länge med ben.
Igår provianterades det
i Tigrisbutiken
i Teräsgränden.
i lilla staden Vasa:-)
Ris på iranskt vis.
Ljuvligt a la Nazrins recept.
En tredjedel med litet rosenvatten på.
Den andra beströdd med litet zeresk i olja,
Den sista tredjedelen med färska och torkade grönkryddor,
i limebuljong.
Mums!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)