Leta i den här bloggen

fredag 30 oktober 2009

2917. Forskning



Forskningen.
Trampar på.

I barnskorna.
Men den kan gå.
Och tydligen också springa.

Molekylforskningen.
Kommer förmodligen.

Att öppna dörrarna.
Och öka fortbildningen.
På vissa områden.

Jag har öppnat dörrarna,
vid öppna..

för gurkmeja
för vitlök
för lök
för ingefära
för basilika
honung
granulerade pollen

Mer!

och nya kryddor.

Grön och svart kummin.


Intressant.

2916. Fytokemikalier



Fytokemikalier

Det är nog örternas
paradis.

Smått och mycket gott.


Som är gjorda åt oss.

Men också för växterna själva!
Som skydd.
För våra livsgnistor.

5000 stycken minst.

Men läs, detdär,
om mikrovågsugnen!

Jag tänker nästan.
Vad var det jag sa..

Molekyler,
blir andra molekyler.
När de slås sönder!
I elektrisk explosion.

Det "känner" man på sig.
Om man lyssnar till bondegenerna.
De vet Mer än du tror!

Och jag har bestämt mig för.
Att hundmat,
ska inte vara "priplor".

Det är bara människopåhitt.
Som säljer för dess "bekvämlighet"

Skriv upp det.
Så ska vi jämföra sen.
När forskningen hunnit ta stegen.

Har du hört talas om
PI-dieten!

Nästan litet indisk!
Fylld med gammal visdom.

Den tror jag på.

I kombination
med de långsamma kolhydraterna!
Och antioxindanter.
Och sunt förnuft.

Och inget överflöd.

Medvetet spartanskt.
Är ju inget nytt.





2915. Antioxidanter och Mycket


Helt övertygad.
Har jag blivit.

Att det naturen ger.
I överskott.
Oberoende var.

Det är viktigt.

Bär.
Frukt.
Hela djuret.
Just det hela!

Och är bäret bra.
Är bladen ännu bättre.

Nässlor.
Vattunarv.
Videbark.
Och annat Mycket.

Antioxidanter.
Finns i mer,
än det vi vanligen skördar.

Och.
Det finns 1000-tals antioxidanter.

De vanligaste:

Glutation
Lykopen
Flavoider
Lutein
Q10
Karotenoider
Selen
A-vitamin
C-vitamin
E-vitamin

Små bär har stor betydelse. De innehåller mer antioxidanter än frukt.
Bär som nypon, havtorn, blåbär och jordgubbar har i allmänhet ett mycket högre innehåll av antioxidanter än frukt.

Bladen ibland ännu mer.

Citerar:

"Efter att ha förstått faran med fria radikaler och att räddningen är antioxidanter, så såg vi plötsligt våra vanligaste bär med helt andra ögon!

Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena. Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. Då mal man dem!"




2914. Molekyler och elektroner



Baske mig,
om man inte egentligen,
borde ha forskat.

I molekyler.
Och elektroner.

Immunförsvar.
Antioxidanter.

Rysk rot,
och rosenrot..
biter på virus.

Antioxidanter,
"lånar ut" molekyler,
åt fria radikaler.
Och hindrar dem.
Från rasande framfart.

Fasen också.
Att jag var så dålig i matte.

Uthållig är jag.
Numera.

Kanske tillräckligt.

Får säga som skräddarn.

"Det bidde inte denna gången"
Bara en tummetott.