Leta i den här bloggen

torsdag 5 augusti 2010

70230. Färsk honung


Så kom dagen,
honungen skulle slungas.

Och stora bikupan,
med flera våningar,
reducerades till sin ursprungsstorlek.

Vår första honungsskörd.
Smakar otroligt god.
Rent ut sagt ljuvligt.

Ska någon ha, får ni ge hals,
Vi äger högst begränsade kg.

Och jag har kollat litet,
det där med deras sk enkla kolhydrater,
i förhållande till dem som är komplexa.
Det tåls tänkas på.
Och göra göra, ska också väljas.

Länkar några minnesfakta.
För att kunna hitta rätt på mina tankar.

Näringsvärdet.
Kolhydraterna som var sk. enkla.
Och så forskningen.

Desinficerande i högsta grad.
Det har jag provat själv, vid halsoperation.
Allt plack försvann på 1-2 dagar och såret läktes.

Jag smakar en tesked eller två, per dag.
På sked (inte i hett vatten).

Sött, men ända skärpa.
Enzymer.
Nektar.
Pollen.

Har man diabetes 1,
kan man använda honung
om man balanserar med insulinintag.

Har man diabetes 2,
ska man vara återhållsam,
och bara ta mycket litet.
Blodsockret stiger i takt med vad man äter.

Men jämfört med andra sockerlaster,
är den hälsosammare än t.ex. vetemjölsfest
eller limonaddrycker sötade med socker.

Honung följer där tambien har sina vägar.
Användningsområdena är intressanta.
Och mångfaldiga.
Liksom skördarna blir, omkring bikuporna.
Våra jordgubbar, ökade med nästan det dubbla.
Trots en tämligen torr sommar.

Kolla också,
detta med att ÄTA pollen.
A very big thing.
Kan man bara säga.

Det innehåller allt.
Helt naturligt.

Dvs man äter det
och får i sig allt det goda.
Magsafterna tar hand om nedbrytningen.
Och man ska inte förväxla detta med
att andas in pollen på våren.

Det är en helt annan sak!