Leta i den här bloggen

söndag 22 mars 2009

2331. Till samlingen

Vitlöksgravad strömming

600 g strömmingsfiléer

L a g:
1/2 dl ren ättika, 24 %
5 dl vatten
2 msk olja
1 msk salt
hackade dillstjälkar

S å s :
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl gräddfil eller crème fraiche
1 1/2 msk svensk senap
1 1/2 msk fransk senap
1/4 tsk nymald vitpeppar
1 tsk salt
1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad dill
1 dl finhackad gräslök
2 pressade vitlöksklyftor

Skölj strömmingen. Låt den rinna av.
Blanda lagen. Lägg i strömmingen.
Låt den ligga i lagen 10-12 timmar.


Blanda alla ingredienserna till såsen.

Låt filéerna rinna av väl. Drag av skinnet. Varva sås och strömming i en skål eller kruka. Ställ svalt 1 dygn.