Leta i den här bloggen

tisdag 20 juli 2010

7210. Beautiful Award!




I denhär cyber världen,
finner man nya bekanta..

Tankar möts.
Man bygger nya puzzle.

En del av dessa personer
- finns i samma tankesfärer..
- delar vissa intressen..
- står för en och annan värdegrund..
- delar med sig av glädje och sorg..
- uppmuntrar och bekräftar..

Sån är mänskligheten.
När eller där den finns.

Idag har jag fått en Beautiful Award
Av "Flo"..

Och jag tackar ödmjukt.

Jag sätter den i buketten.
Ja visst - jag blev glad.

Här följer Awardens Regelverk:

Enligt "reglerna": När man fått utmärkelsen bör man
- kopiera in award-bilden i sin blogg för att visa att man fått den
- tacka och länka till den som nominerade en
- nominera sju (eller någon) annan bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om sig själv

Dessa bloggar ger jag i min tur Beautiful Blogger Award (även om det finns en massa andra bra bloggar som jag skulle vilja lyfta fram!):
  • Christians mat och minnen, samlade recept: En av de "lärare" jag har valt på distans och för inspiration. Han har sund inställning till mat och ger bra recept.. och framför allt vill han kämpa för kvaliteten på skolmaten! Jag uppskattar att det finns människor som vågar ta itu med så viktiga saker.
  • Kostdoktorn: En verkligt modig dam, vars blogg är en inspiration för oss alla som intresserar sig för mat. Här kan man läsa om allt från kolesterol till tester och ja, jag känner starkt för den kunskapen. Annika är väl värd en awardplats.

  • Ett ögonblick, det kommer fler!

Sju saker om mig själv:
  • Jag har ett stort jordgubbsland på mitt torp, där jag kryper omkring på knäna den här årstiden.
    - Man kan säga att det är ganska likt att stretcha, för jordgubbarna finns också i gångarna.. vilket gör plockandet till en verklig balanskonst och erbjudande om sk. självplock helt omöjligt.
    - Jordgubbarna är de flesta av den gamla goda sorten, Zenga Sengana, en sort som man inte får köpa så ofta numera i plantskolor.. och de passar jättebra till gammaldags sylt. Den blir syrlig och god. Frysa in går också bra.
  • Jag är en trädgårdsmänniska som sår något frö nästan varje dag, sommaren igenom.. Det sker impulsivt eller sporadiskt eller noggrant, och vad jag sår och var, är sånt jag inte tar så hårt på. Mina rabatter erbjuder därför många olika överraskningar. Persilja tillsammans med sommarblommor och andra ahaa-upplevelser.
  • Jag gillar att laga mat och är helt övertygad om att allt vad kroppen behöver finns i naturen. Det har blivit min livsfilosofi.. - Allt vad det finns mycket av, har något extra att ge oss.. mineraler, vitaminer, antioxidanter..
    - Molekyler av olika slag fascinerar mig.
    - Ju mer levande jordar och ju mindre förstört av konstgödsel ju bättre.. för att inte tala om oron för alla de tillsatser som finns i industriellt tillverkad mat.. (den typen av mat, undviker jag så långt det går..) Jag förstår inte varför dessa underligheter ska vara tillåtna!?
  • Att ha sjuk rygg och vara trädgårdsmänniska är en ekvation som inte går ihop så bra... Jag får viss hjälp av "min vän i livet" med att storgräva, men jag sitter oftast på knä och gräver litet i gången..
    - Inte helt utan resultat, för jag får stora arm muskler:-). Pyssla i trädgården får mig att må bra själsligt.
  • Min vinterhobbyer är bl.a. keramik. Form och färg intresserar.. Det mesta blir sk "prototyper". litet sneda och vinda och ibland litet spruckna.. och någon mojäng blir riktigt bra. Tovning är också något jag påbörjat som ett slags "experiment".. det doftar gott av såpa och jag gillar ju vatten i alla former.
    - Tillsammans med en annan vuxen "lekkamrat" vinterbadar jag en gång i veckan. Det får mig att må bra och man känner sig besynnerligt "lätt" efteråt..
    - Gymnastik i varmvatten är inte heller fy skam.Mina tankar och erfarenheter sätter jag gärna på pränt.
    Det har jag gjort sen jag var ung tonåring, så det finns en hel del texter som du aldrig får se:-).
  • Jag har oftast en lång "stubin" men mina nerver tar slut framför hårfönen. Det är därför jag oftast har kortsnaggat hår.
  • Jag försöker göra något "vackert" varje dag, något som gör världen litet bättre för mig och för andra.

7209. YberAlles


Ljuvlig sommar.
Men många järn i elden.
Inget brinner än.

När jag blundar,
ser jag jordgubbar.
Så är det i plockarens värld.

Intensivt:-)