Leta i den här bloggen

lördag 18 september 2010

7263. Röding i stekpannan


Färsk röding.
Färska grönsaker.
Nyupptagen potatis.

Höstmåltid som görs med glädje..

Fisken:
Skär ut fileerna, men låt skinnet sitta kvar.
(Koka buljong för kommande dagar på resterna)
Bryn smör i stekpannan.
Hacka lök, några vitlöksklyftor och dill.
Salta, vitpeppra.
Stek på båda sidorna.

Sallad:
Börja med en skvätt ättika.
Rör i en dryg tesked honung.
Peppra, salta,
Rör i hackade basilikablad.
Och olivolja.
Hacka grönkål i tunn strimlor.
Och skär rödlök i tunna ringar.
Tillsätt litet rucola,
finhackad purjo.
Några små delade tomater.

En sås på gräddfil
med pressad vitlök,
litet salt och olivolja.
Hackad dill och gräslök.

Serveras till kokt potatis.

Smaklig måltid.