Leta i den här bloggen

onsdag 17 februari 2010

3047. Avslöjande och Award



Utmaning och Award.
Farmor sa så rara saker.
Att man kan ju bara inte neka..
- hon vet hur en slipsten ska dras:-)
Jag - som inte går att vare sig muta eller manipulera:-))



7 saker om mig, som kanske flera visste:

1. Jag är inte född i detta landet.
- Just det, har troligen gett mig nyanser, andra ögon och en speciell varseblivning, trots att jag bara var 7 när jag flyttade in bland släktrötterna. Jag har lätt för att umgås med sådana som har litet samma erfarenheter - eller liknande upplevelser. Hudfärg eller språk spelar ingen roll om bara hjärtat och skrattet finns på rätta stället. Av avundsjuka och jantelag får jag allergiska nippor och rysningar. Faktiskt gör det mig mest rädd av allting jag hittills sett och upplevt.Jag förstår inte riktigt detdär om att inte låta folk vara som de är, yviga, skrytsamma eller ödmjuka. Lev och låt andra leva - sa mormor.

2. Jag var ganska ung när jag fick barn.
- Något som jag ville och valde, och som jag är glad över att jag vågade. Det var ett bra val i mitt liv..Var tid har sin glädje, och vi (barnen och jag) kom sen att studera så gott som samtidigt kan man nästan säga. - Föräldraskap fostrar en själv lika mycket som man försöker fostra sin avkomma. Att tro att man är något för mer för att man är vuxen, är att bedra sig. Många vuxna är helt korkade:-) Små barn är kloka varelser!

3. Man kan på sätt och vis säga, att jag var äldre förr än vad jag är nu. Speciellt gammal och klok var jag då jag var barn.
- Så fungerar många Stenbockar. De tar livet mycket allvarligt och seriöst från början, redan som små. Men sen blir man litet yngre och litet yngre, medan kroppen blir litet äldre.. Jag är fortfarande seriös, men tar livet mer som det kommer än förr. Jag tror jag kan leva mer i nuet, och njuta litet mer nu.

4. Jag tycker om att resa och upptäcka och är ganska lycklig just då.
- Jag har vistats illegalt i Iran, utan uppehållstillstånd (resebyråns fel - inte mitt) och fick "söka asyl" för att få mitt utresestämpel i mitt pass. Stämplet med utreseförbud och stämplet att få resa ut ur det landet - det är en av mina bästa souvernirer och ger mig härliga berättelser om hur man gör när man försöker komma ut ur det landet:-).
Att luffa omkring och se världen på mitt sätt, har gett mig otroliga upplevelser och massor av fina vänner, minnen och stor glädje. Man behöver inte resa långt.
Till "Kalapi" räcker det med!

5. På somrarna är jag jordgubbsodlare och odlar också grönsaker och annat som blir överväxt av ogräs efter midsommaren..och det gör mig ganska vitaminrik (och glad!).
- Jag är väldigt fascinerad av antioxidanter och örter och annat väldigt naturligt. Många vinterkvällar går åt att kolla olika födoämnens verkliga innehåll. Om detta är det några som vet, för jag skriver ibland och länkar till mina upptäckter. Just nu har jag upptäckt indisk matlagning! Den är full av örter, knoppar, frön.. viktiga element av vitaminläran! Ja, jag är intresserad av molekyler med. Vulkaner, rymden, astronomi och andra byggpuzzel..Byggstenarna, eller vad du vill kalla det!

6. Kanske har jag också nio chanser.
- för oftast landar jag på fötterna på jorden, även om det tar år att läka skador av en frontalkrock (som var ödet, det var ingens fel!!) Jag har varit nära döden (om man kan bedömma det vet jag inte) flera gånger. Minst 3-5 gånger. - Alltså på allvar..
- Men av någon otrolig anledning dog jag ingen av gångerna och anser att " I have a mission". Det har du med! Det där med reinkarnation är inte alls så dumt som man kan tro..En gång besökte jag ingemanslandet, där allt är frid men också ljus... Kanske var det syrebrist till hjärnan, men underbart var det!

7. Filosofi intresserar mig mycket.
Ord blir man aldrig mätt på! Men ingen skriver så bra som den inre boken vi skriver själva i vårt sinne..Vi längtar bara efter bekräftelsen..
- Balans mellan själen, kroppen och intellektet, är en riktig utmaning att lära sig. För mycket kropp blir man lätt för tjock eller för smal, - en fakir i någon sportgren, eller för hård i kriget mot kalorierna. För mycket intellekt får kroppen för litet motion, och för litet ska vi inte ens prata om. Intellektet är en diktator ibland! - Själen är en märklig liten tyst "filur" som iakttar oss i vår egen utveckling. Det är en klok en som sällan får komma till tals i konkurrensen om allt annat. Den har litet iakttagarens roll. Kanske coacherns också!

Det var vad jag hade att säga den här gången.
Plus "Lev Väl".

Till denhär awarden så hör det vissa regler. Sa Farmor.
Budkaveln ska gå vidare.

Ni som blivit utmanade:

1. Kopiera awarden på din blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv
4. Välj 7 andra bloggare som du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar
6. Lägg en kommentar i deras blogg att du har gett dem denna award

Tja, jag är inte så riktig pigg på detdär med att länka. Det stör mina frihetsprinciper och så blir jag då fem år igen och litet sunt olydig.
Men jag ska utmana några. Kanske två.

Återkommer om en stund, med vilka.

- Nåja, Lady of the Lake - är självklar! För att hon är så mångsidigt kreativ och ger mig glädje varje gång jag tittar in till hennes blogg-


Farmor länkar vi, för att hon är en flicka, i sina bästa år, glad och vacker, och har den sköna erfarenhet som vissa människor har..