Leta i den här bloggen

lördag 20 november 2010

7310. Liten festmeny

Förrätt

Snittar med litet saltröra

- Räkor, gravad röding, rom och rödlök
- Crem Fraiche, en klick majonnäs eller keso,
- salt, vitpeppar och dill - enligt behag
Smörstekta brödsnittar utan kanter.

Varmrätt

Tjälknöl på älgstek,
- Frusen stek,
in i ugnen på 75 grader i ca 12-14 h.
Ända tills visaren står på 65.
När knölen är klar,
häller man en kryddig het saltlag över.
Den får stå i 4 timmar och svalna i den.
Skärs i skivor.


Murkelsås
1 burk med murklor
3 lökar, olika sorter
smör
4 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
litet köttspad fr ovan
smör, salt och peppar

Rotsaker i ugn
Rödbeta, morot,
kålrot, etc
- olivolja och salt

Sallad
På många slags blad,
rödlök,
litet (bröd)ost,
- dressing
olivolja, balsamvinäger,
honung, muskot,
salt, persilja, litet peppar.

Efterrätt

Vitchoklad på bär
olika bär ur frysen
litet riven mandelmassa
eller honung
riven vitchoklad
- portionsskålar i ugn,
serveras med grädde eller glass.