Leta i den här bloggen

tisdag 25 december 2012

7974. Fick tips om en ny sås till lutfisken.

Fick tips om en ny sås till lutfisken:

Helt nytt för mig..
- så jag gör två varianter, för säkerhets skull....

Båda såserna är vitsås baserad på smör, scharlottenlök, redning, vitpeppar och rödpeppar.. och litet färsk klippt dill. Mums från barndomsjular..

Sås nummer två, tillreddes efteråt.. och senapsfrön, korianderfrön och muskot fräses i litet smör.. och när det fräst litet hälls litet av sås nummer ett i grytan.. Sen i med dijonsenap (eller vanlig om man inte har) och en rejäl skvätt vinäger.. och kanske en skvätt fiskbuljong.
-Sås med litet sting..

Till den, ska det stekas bacontärningar.. som fräst och blivit knapriga. Serveras i skild skål.

Ska bli intressant att se hur de här smakerna "gifter sig"..

Det blir troligen en liten röstning :-)