Leta i den här bloggen

fredag 30 oktober 2009

2915. Antioxidanter och Mycket


Helt övertygad.
Har jag blivit.

Att det naturen ger.
I överskott.
Oberoende var.

Det är viktigt.

Bär.
Frukt.
Hela djuret.
Just det hela!

Och är bäret bra.
Är bladen ännu bättre.

Nässlor.
Vattunarv.
Videbark.
Och annat Mycket.

Antioxidanter.
Finns i mer,
än det vi vanligen skördar.

Och.
Det finns 1000-tals antioxidanter.

De vanligaste:

Glutation
Lykopen
Flavoider
Lutein
Q10
Karotenoider
Selen
A-vitamin
C-vitamin
E-vitamin

Små bär har stor betydelse. De innehåller mer antioxidanter än frukt.
Bär som nypon, havtorn, blåbär och jordgubbar har i allmänhet ett mycket högre innehåll av antioxidanter än frukt.

Bladen ibland ännu mer.

Citerar:

"Efter att ha förstått faran med fria radikaler och att räddningen är antioxidanter, så såg vi plötsligt våra vanligaste bär med helt andra ögon!

Färska bär är både nyttig och gott, men ämnen som de hårda fröna innehåller, t.ex. oljor kommer oss inte tillgodo på samma sätt. Vissa bär har så hårda frön att det nästan är omöjligt att bita sönder dem och utnyttja de goda ämnena. Fröna går ofta bara rakt igenom matsmältningskanalen. Då mal man dem!"




Inga kommentarer: