Leta i den här bloggen

lördag 12 november 2011

7607. Mandelbröd till skagenröra

Mandelbröd (lchf) (ca 6-7 bröd)  
1 dl mandelmjöl (mandelpulver)
2 ägg
2 dl riven ost (brie, feta eller smakrik ost)
1 tsk bakpulver (eventuellt)


Rör ihop allt och klicka ut till 6-7  st ”bröd”. Grädda 10 min i 225 grader.

Skagenröra (kan innehålla olika ingredienser, oftast räkor och hackad gravad eller kallrökt lax).
 
250 gr räkor
en bit kallrökt lax eller gravad
1 dl majonäs
1-2 dl créme fraiche 
 salt & svartpeppar & vitpeppar
 ½ burk rom
2 msk färsk hackad dill
2-4 msk hackad rödlök
citronsaft 

Hacka räkorna grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen,
Creme fraichen, rom och dillen (rödlöken). Smaksätt med salt och peppar och en skvätt citronsaft. 

Kan förberedas en dag på förhand och allt kan finnas färdigt portionerade på fat, så är det enkelt att servera.

Inga kommentarer: