Leta i den här bloggen

lördag 23 oktober 2010

7295. BlomkålsMums!




Ibland blir man
mäkta förvånad.

Blomkålsmos.
Var en höjdare.

Ett stort blomkålshuvud
eller två.
Ta gärna det gröna med,
av blad och stjälkar.
Eller stammen av en broccoli.
Hacka lagom stora bitar.

Ska koka mjuka i saltat vatten.

När det är mjukt och lagom,
vispar man sönder det,
eller stampar till mos.
Det gröna av blad och stammar,
blir dekorativa små goda gröna,
litet tuggmotstånd,
mitt i moset.

Lägg i en stor klick smör.
2 del grädde.
Och en stor bit fet ost.

Krydda med vitpeppar och salt.
Och kanske några färska örter.

Royal kummin passar också bra.
Men då lägger man i dem,
när allt är mjukkokat.

Servera till kött och fisk.
Med litet sallad till.


Inga kommentarer: