Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
söndag 19 september 2010
7265. Mjölksyrade morötter
Så var det dags..
små och stora morötter,
direkt ur jorden för tvättning.
Skrubbning och skrapning.
Och sen grovt rivet.
Det blev en hel del..
Sen blandat med riven gul lök.
Hackade lökstjälkar.
Några dillkronor.
Litet grovriven vitkål.
Senapskorn.
Korianderkorn.
LItet turkisk röd chili.
Väl blandat
och hårt stampat..
Fick det en dos vassla.
Och sen en kall saltlösning.
Ca 2-3 tsk på en dryg liter vatten.
Några färska bitar,
pepparrot..
Och sen i med några assietter
som tyngd.
Experimentet har börjat.
Nu ska allt stå varmt.
I tre dagar.
Sen i kylen i några veckor.
Provsmakade litet..
Det här blir spännande.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Du var mej en rackare att vara aktiv. Jag försökte ju med kål en gång men jag hade gjort ett stort fel...glömt saltet. Det gjorde att de möglade förståss. Men jag ska försöka på nytt, jag har ju en kruka. l-m
Oj. du har en kruka du!! Då kan du syra allt möjligt!
Ikväll provar jag med gammaldags rysk syrad gurka:-)
Skicka en kommentar