Leta i den här bloggen

söndag 3 juni 2012

7945. Maskrosor - recepten samlar jag HÄR!

Detta inlägg, är tänkt att det ska växa.. 

Och jag ska samla allt om maskrosor som jag kan behöva veta senare i livet.. just här.



http://www.matklubben.se/recept/maskros

Maskrossirap
Plocka ca 200 blommor, de behöver inte rensas från det gröna. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 citron i skivor, kokas i 1 lit vatten i 15 min. 
Låt stå till nästa dag.
Sila från och tillsätt 1 kg socker till spadet.  Koka upp och skumma av, koka utan lock till lagom konsistens. Sirapen är svårhanterad om den blir för seg.  

Häll på burkar av mindre storlek, använd som marmelad.

2 kommentarer:

Christian Tikkanen sa...

Ps: Du kan också torka blommans gula kronblad så får du en egen nordisk saffran aktig krydda. Passar utmärkt till fisksoppan. ds.

Hon som lägger puzzlet sa...

Bra tips. Ska verkligen försöka! Kanske man kan frysa dem också!! Det gula..