Leta i den här bloggen

måndag 29 november 2010

7313. Mintchutney



Det som är bra,
vill man gärna dela med andra.
För glädjens skull.

Idag ska vi dela
Mintchutney.
Äts som kryddad sås,
till mat och på bröd,
eller bara i snålheten från sked.

En av mina indiska favoriter.

En dryg kopp:
Ingredienserna är enkla..

Skalade vitlöksklyftor.
Skalad ingefärarot.
En rejäl bunt finhackade myntablad.
Juice av en halv lime.
Vatten.
Salt och litet socker.
En aning ihopkokad tamarind om man har.

Det gröna mixas i mixer.
I med lime och vatten.
Kryddor.
Den som vill kan tillsätta litet grön finhackad chili.

Njut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gästerna vill tacka för inbjudan. Vi var mätta och nöjda då vi åkte hem. Kanske man borde krydda med lite annat än den vanliga pepparn och saltet....men det känns så tryggt. Borde nog experimentera mera eftersom det är så gott...Tack än en gång! h. l-m med avec

Hon som lägger puzzlet sa...

Roligt om det smakade! Peppar och salt är ju sånt vi känner bra..och det blir också gott. Men visst är det roligt med nya smakupplevelser. Vår chefskock har en otrolig kunskap om kryddor och får många smaker att samverka. Varje måndag har varit en stor glädje. Även om vi valt bort kolhydraterna, så har det ändå räckt till av godsaker och nya intryck.

TAck för att ni kom, och roligt att era smaklökar gillade upplevelsen.

Vi övar:-)