Leta i den här bloggen

söndag 9 maj 2010

7135. Gunis fisksoppa



Två olika sorters fisk.
Eller fler!
Till ex. sej och lax.
Räkor. (och fler Skaldjur!!)

En buljongbas på fiskbuljong.
Och gärna litet naturlig grönsaksbuljong.
(Denna gång på sparris).

Potatis och grön/rotsaker i små bitar.
Purjolök, vanlig lök och vitlök.

Vitpeppar, krossad fempeppar och litet chili.
Muskot, lagerblad, basilika..
hackad persilja och finhackad färsk dill.

En burk grädde.

Tillsätt fisken (hackad i bitar) och grädden
när potatisen går mot att bli mjuk.

Låt koka ordentligt ca 10 min.
Smaka av med havssalt.

Tillsätt räkorna just före servering.

Soppan blir en höjdare,
om man lägger i en påse seafood.
Kryddar ytterligare med gurkmeja
och en nypa saffran.

Rena hälsokosten!




Inga kommentarer: