Leta i den här bloggen

söndag 7 februari 2010

3043. Iransk kyckylingsås, enkelt att laga.


Till söndagsriset,
passar en varm god kycklingsås.
Utan krusiduller
och bara att koka klar.

En stor gryta.
Lägg i kycklingben, bitar, bröst.
(vad ni vill).
Två skalade lökar i stora bitar.
4 kardemummor (gröna kapslar)
(eller ca 10 frön av rörkardemumman)
salt,
litet spiskummin
ca 5 st torkade lime (finns i iranska butiken)
1 burk tomatpure
färska tomater eller en burk tomatkross
möjligen litet gurkmeja
och om man unnar sig... litet saffran.
Och några pepparkorn (svartpeppar eller annat).
Chili om man vill (en halv max, av en torkad hel är spicy).
Vatten så det just och just går över kycklingen.

Sen får det koka på, tills kycklingen ramlar av benen.
Serveras med ris, en kall yoghurtsås
(naturell yoghurt med inrörd mynta, vitlök och salt och litet olivolja)
Serveras med litet färsk sallad.

Glad söndag!

Inga kommentarer: