Leta i den här bloggen

söndag 13 september 2009

2873. Skördesoppa


Snabbt och lätt.
Grönsakssoppa
passar in i skördetider.

Man tager vad man haver.
Mixar och kryddar.
Här är dagens recept.

Fräs i panna i olivolja:

Två stora gula lökar,
hackas och fräses i olja.
Litet hackad bladselleri,
litet skuren purjolök.
Pumpabitar med frön men inget skal
(fröna är nyttiga).
Litet morotstärningar.
I med litet vitlök.
Citronpeppar,
paprikakrydda,
persilja,
basilika,
svartpeppar,
vitpeppar,
garam masala,
salt.
- efter behag.

Mixa allt i mixer.

Häll allt med litet vatten i en gryta.

Har man inga egna tomater så tar man krossade.
I med dem.

Har du isört och inte vet vad du ska göra av den.
Sätt i mixer med basilikablad.
Och litet salt och vatten.
Mixa.

I med dem.

Sen är det bara att koka klart.
Smaka av.

Några brytbönor,
pluppar jag ner i grytan.
Hela som de är.

Konsistensen är vattnig puré.
Färgen blir brun-grön-röd..
Smaken är god.

Krydda mer efter behag.

Avnjut som förrätt.
Med litet hembakt bröd.



2 kommentarer:

Yvonne sa...

Antar att det smakar godare än det ser ut :) men det låter gott!

Hon som lägger puzzlet sa...

Supergott. Man vänjer sig vid den grönbrunröda färgen. Det är naturens färg på mat. :-)