Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
söndag 21 juni 2009
2790. Mineral kur
Pikkalakan
har många namn.
Pikkaväätun m.m.
Recepten varierar litet.
Från by till by.
Min är ganska grön.
Antioxidanterna ju.
Hackad lök.
Helst flera sorters.
Gul lök.
Lökblast.
Röd lök.
Gräslök.
Hackad dill, persilja.
En stor nypa havssalt.
En stor klick smör.
Sen slår man hett vatten på.
Gärna av potatisvattnet!
Serveras till nypotatis,
till grillade biffar,
till all slags sommarmat.
Salthalten kan man variera.
Enligt behag.
Resterna - det som blir över..
av doppet..det gröna..
Det blir gott i paj!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar