Leta i den här bloggen

måndag 31 mars 2008

1499. Bladselleri - en smaksättare


Nu gror de.
På fönsterbrädet.
Sakta och långsamt.
Sticker de upp.
Ur myllan.

Det tar tid,
att lära känna..
Kvalitet..

En av de bättre.
Smaksättarna..
heter
Bladselleri!


En mild och god bladgrönsak.
Som man ska nyttja
med Förstånd.

Litet här.
Och litet där.

Blir den bäst.
Infryst eller färsk.
I små portioner.

Förutom när man kokar musslor.
För då ska det vara MYCKET..!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hemma hos oss odlar tioåringen smörgåskrasse så det räcker och blir över - oj så gott till färskost! :-)

Hon som lägger puzzlet sa...

Ja, det är en fantastisk krydda speciellt i soppa! Jag har tre fat här också.. fulla med smörgåskrasse! Har inte provat hur den smakar på färskost. "må pröve"..