Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
söndag 17 februari 2008
1385. Recept på hjärta
Skaldeman,
funderar på recept..
med hjärta.. nöt eller gris..
Här kommer ett:
Ta hjärtat ur förpackningen.
Låt det ligga i vatten en stund.
Sätt det sen i en kasttrull med vatten.
Vattnet ska nå ordentligt över köttet.
-I med ordentligt med kryddor:
Salt, lagerblad, peppar, kryddpeppar, basilika..
Koka en dryg timme.
Skär upp hjärtat i tunna skivor eller bitar.
Bryn smör i en järngryta.
Lägg i hackad vitlök, och hackad rödlök.
Riv ingefära (ca 2 cm) och lägg i.
Lägg i köttet (hjärtat).
Rör om.. Låt det fräsa.
Svartpeppar och Rosépeppar..
Häll på äkta grädde.
När det kokat ihop,
lägg i en klick honung.
Salta av.
Såsen är jättegod!
En österbottnisk variant!
En delikatess..
Likt söderns goda såser!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack. Det ska jag prova. Dock utan honung.
Naturlig mat ger naturlig hälsa. Och inälvsmat är det naturligaste som finns.
Sten Sture Skaldeman
Tack Skaldeman. Du ska veta att du har en stor mängd anhängare häromkring på Österbottniska vischan. *Vi hörs:-))
Skicka en kommentar