Leta i den här bloggen

söndag 17 februari 2008

1385. Recept på hjärta


Skaldeman,
funderar på recept..

med hjärta.. nöt eller gris..

Här kommer ett:

Ta hjärtat ur förpackningen.
Låt det ligga i vatten en stund.

Sätt det sen i en kasttrull med vatten.
Vattnet ska nå ordentligt över köttet.
-I med ordentligt med kryddor:
Salt, lagerblad, peppar, kryddpeppar, basilika..
Koka en dryg timme.
Skär upp hjärtat i tunna skivor eller bitar.

Bryn smör i en järngryta.
Lägg i hackad vitlök, och hackad rödlök.
Riv ingefära (ca 2 cm) och lägg i.

Lägg i köttet (hjärtat).
Rör om.. Låt det fräsa.
Svartpeppar och Rosépeppar..
Häll på äkta grädde.

När det kokat ihop,
lägg i en klick honung.
Salta av.

Såsen är jättegod!

En österbottnisk variant!
En delikatess..

Likt söderns goda såser!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack. Det ska jag prova. Dock utan honung.

Naturlig mat ger naturlig hälsa. Och inälvsmat är det naturligaste som finns.

Sten Sture Skaldeman

Hon som lägger puzzlet sa...

Tack Skaldeman. Du ska veta att du har en stor mängd anhängare häromkring på Österbottniska vischan. *Vi hörs:-))