Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
måndag 17 mars 2008
1469. Mjuk het sås
En god köttsås till "riset" i påsk:
500-700 gram lammkött eller nötkött i tärningar fräses i stekpanna med äkta smör. Häll sen över till kastrull.
Tillsätt:
litet finhackad purjolök.
3 hackade gula lökar.
1 matsked ingefära (riven färsk eller som pulver)
1 matsked curry.
litet chilipeppar,
litet svartpeppar,
litet paprikapulver,
litet hackad vitlök (3 klyftor)
en liten skvätt soija
2 matskedar mandelflingor (eller andra krossade nötter).
några torkade limefrukter (eller litet citronsaft ur en citron)
salt..
Matolja.
Stek och rör och låt puttra ihop..
Vatten 3-5 dl.. späds på litet vartefter..
Låt småputtra ett par timmar (eller mer om du har tid).
Under lock.
Koka vildris till.
Och till det en god frisk krispig sallad..
Bon Apetit.
Sa Tanten med kvasten och sleven.
Etiketter:
en av de bästa jag smakat,
gott,
ingefära,
slow food
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar