Leta i den här bloggen

onsdag 1 juli 2009

2804. Eller så denhär - med litet skumvin

Gör så här

1. Vitt formbröd rostas och kantskärs. Alla skärs diagonalt i snittar efter garnering.

2. Laxsnitt: Rör upp smör med lite rivet citronskal och bred på brödet. Lägg på strimlor av rökt lax, garnera med persilja.

3. Äggsnitt: Smöra brödet, lägg på hackat ägg blandat med klippt kryddkrasse.

4. Ostsnitt: Blanda bredbar pepparrotsost med lite svart stenbitsrom och bred på brödet. Garnera med gräslök.

2803. Idé till förrätt

Laxrulle med pepparrotsost

Ingredienser

Portioner: 15-20 stycken

200 g rökt lax

100 g naturell färskost med pepparrotssmak


salt
och peppar

1 dl bladspenat

juice från 1/4 citron

Rökt laxrulle med pepparrotsost

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 -200 gr naturell färskost med pepparrotssmak. Gärna litet mer pepparrot.

Salta och peppra.

2. Fördela 1 dl bladspenat över, pressa över juice från 1/4 citron och rulla ihop laxen till en fast rulle. Ställ rullen i kylen.

3. Skär den i 1–2 cm breda skivor då den stelnat.

4. Gör en bädd av sallad och färska örtkryddor.

5. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen.

5. Lägg den skivade laxen ovanpå salladen.

2802. CD blänk





Eftersom "gubbarna" kommit.
Är det bara att styra trastarna
åt sidan.

Har riggat upp
med blänkande CD-skivor.

De glimmar och hänger.
Svänger och skrämmer.

Kanske någon.
Att inte äta upp alla bären.

Hela landet fullt.
Av bär.

Och CD-blänk
på band.

Det gäller ju.
Att återanvända skräpet.

Och så är det ju,
den som spar
den har.