Fick tips om en ny sås till lutfisken:
Helt nytt för mig..
- så jag gör två varianter, för säkerhets skull....
Båda såserna är vitsås baserad på smör, scharlottenlök, redning, vitpeppar och rödpeppar.. och litet färsk klippt dill. Mums från barndomsjular..
Sås nummer två, tillreddes efteråt.. och senapsfrön, korianderfrön och muskot fräses i litet smör.. och när det fräst litet hälls litet av sås nummer ett i grytan.. Sen i med dijonsenap (eller vanlig om man inte har) och en rejäl skvätt vinäger.. och kanske en skvätt fiskbuljong.
-Sås med litet sting..
Till den, ska det stekas bacontärningar.. som fräst och blivit knapriga. Serveras i skild skål.
Ska bli intressant att se hur de här smakerna "gifter sig"..
Det blir troligen en liten röstning :-)
Helt nytt för mig..
- så jag gör två varianter, för säkerhets skull....
Båda såserna är vitsås baserad på smör, scharlottenlök, redning, vitpeppar och rödpeppar.. och litet färsk klippt dill. Mums från barndomsjular..
Sås nummer två, tillreddes efteråt.. och senapsfrön, korianderfrön och muskot fräses i litet smör.. och när det fräst litet hälls litet av sås nummer ett i grytan.. Sen i med dijonsenap (eller vanlig om man inte har) och en rejäl skvätt vinäger.. och kanske en skvätt fiskbuljong.
-Sås med litet sting..
Till den, ska det stekas bacontärningar.. som fräst och blivit knapriga. Serveras i skild skål.
Ska bli intressant att se hur de här smakerna "gifter sig"..
Det blir troligen en liten röstning :-)
2 kommentarer:
God fortsättning!
Vad kul! Jag fastnade för ditt namn, men kunde inte placera det...man får liksom en annan identitet än sitt namn här i bloggvärlden :-)
Grattis! Vi ses med penslar och kritor i hand :-)
Ann-Mari
Jo, ska bli kul!! Ser fram emot dessa stunder!!
Skicka en kommentar