Nu ligger senapspulvret och drar i kokande vatten över dagen.
Det blir senapskok ikväll.
Experiment, med timjan. Eller konjak. Eller chili.. och honung och några varianter till.
Ska bli spännande...
ca 6 dl
2 dl senapspulver
2 dl flytande honung
2 dl grädde
2 ägg
1 msk honung-äppelvinäger
3 msk konjak
*Mät upp senapspulver,honung,grädde och ägg i en kastrull och rör om.
Värm blandningen till kokpunkten under omrörning,men låt inte koka.Låt
senapen svalna. Blanda i den avsvalnade senapen vinäger och konjak.Lägg
senpen i glasburkar. Förvara svalt.
Med samma recept kan du göra en mjukare senap genom att lämna bort konjaken.
1.
Blanda socker,grädde och senapspulver i en kastrull och
koka upp.Låt svalna.Tillsätt eventuellt konjak.Sätt i en burk med lock
2: Stark senap - äppelsenap
Äppelsenap
4-5 dl
1 dl gult senapsfrö
2 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl vatten
Koka upp och låt stå några minuter.
Häll ner allt i mixern och kör någon minut. Du ska fortfarande se några hela frön.
Häll på
1 dl grovmalna bruna senapsfrön
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
3-4 msk socker eller honung, äppelmoset som kommer sen är också sötad
2 tsk salt
ev. 1 krm cayennepeppar
När det här är blandat kan du ha i äppelmos, till god smak. Jag brukar ha i ungefär 1,5-2 dl.
Rör ihop. Låt stå, gärna över natten. Smaka av igen. Krydda om det behövs. Häll upp på burk och förvara i kyl.
Recepten är många:
2: Stark senap - äppelsenap
Äppelsenap
4-5 dl
1 dl gult senapsfrö
2 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl vatten
Koka upp och låt stå några minuter.
Häll ner allt i mixern och kör någon minut. Du ska fortfarande se några hela frön.
Häll på
1 dl grovmalna bruna senapsfrön
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
3-4 msk socker eller honung, äppelmoset som kommer sen är också sötad
2 tsk salt
ev. 1 krm cayennepeppar
När det här är blandat kan du ha i äppelmos, till god smak. Jag brukar ha i ungefär 1,5-2 dl.
Rör ihop. Låt stå, gärna över natten. Smaka av igen. Krydda om det behövs. Häll upp på burk och förvara i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar