Min pappa flyger omkring
där högt upp i himlen.
Han äter ingenting av det jag lagar.
Men jag tror han skulle ha gillat..
Så passa på ni,
som har farsor att mata.
Kärleken går genom magen.
Och det är skönt och enkelt,
med äkta varor.
Och roligare än tårtor och sliskiga sockereländen.
Alltså:
Färs av älgkött
2 ägg.
salt.
kryddpeppar
svartpeppar
2-3 pressande vitlöksklyftor
3-4 msk sesamfrön
behövs mer bindande ämne - ägg, sojakross, mjöl, eller liknande
gräddskvätt
lök - gärna olika löksorter, lätt brynt i smörBlanda allt och krydda med favoritkryddorna.
Bryn små biffar av färsen i stekpanna.
Lägg över i lågt ugnsfat.
Strö litet grönhack runtomkring
(gärna blomkål, vitkål, bladselleri, lök..)
några tomater..
vitlöksklyftor runtom kring.
Häll litet grädde över.
Några klickar smör.
Låt puttra i ugn.
Servera med grönsallad och lingonsylt.
Gärna kokt blomkål,
och kanske några rotsaker rostade i ugn.
Enkelt, inga konstigheter - bara rena råvaror.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar