Leta i den här bloggen

lördag 5 mars 2011

7384. Vatten kontra våra tankar



Kanske är det så,
att vi blir vad vi äter.

Kanske är det också så,
att vi påverkar vår kropp med våra tankar.

Påverkar vi vår kropp med våra tankar,
påverkar vi sannolikt också andra,
eftersom vi har en attityd och vi lever en känsla.

Det finns vetenskap och vetenskap.
Vi känner inte hela verkligheten.
Den är inte utforskad.
String-teorin närmar sig nya dimensioner.
Illustration 1. och Illustration 2.
Vibraton, string och paralleller.
Dimensioner som byter kunskaper.??

Och jag förstår,
att jag inte alls vet.

Vattnet är en av våra gemensamma nämnare.
Känsligt och kristallbildande.
Som vi äter och dricker och som vi består av.

Man behöver inte tro.
Man kan bara reflektera.
Fundera hur man själv förbättrar världen.
Och sin egen trappa.

Mat som görs med omsorg och kärlek.
Bröd som bakas med händer och omtanke.
Surdegar som jäser sitt goda liv i egen takt.
-kontra maskinell industrimat..
-kontra bröd som görs enbart för pengar..

Och bestämma sig,
för att idag - ska jag ha en bra dag.

Tanken räknas.
Sägs det.
Livet rör sig.

Också det där med virvlande vatten.
Är intressant.
Surt vatten, hårt vatten..
kontra hälsofaktorer.

Någonstans möts kunskapen.
Någon dag.



2 kommentarer:

Nina (Flo) sa...

Jag tror absolut på det att mat som tillreds med egna händer och med ro i sinnet, eller med kärlek, verkligen är mer närande än t.ex. fabriksmat.

Hon som lägger puzzlet sa...

Ja, jag är också övertygad om att det finns en dimension i hantverket, oberoende vilket det är, som har stark koppling till viljan och glädjen att vilja göra, - dvs. en attityd som är en värdegrund i själva arbetet. Den påverkar resultatet och den är viktig. I matlagning är det många olika insikter som samverkar, och även känslan för vad man gör.

Att vara, vilja och vårda/arbeta/skapa med känsla.

Tack för din kommentar!