Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
söndag 28 mars 2010
7077. Påsklamm
Lammkotletter.
Bryner dem direkt i smör.
Kryddar med blandade kryddpepparkorn,
stötta i mortel med mynta.
Stek på båda sidor,
vänd flera gånger.
Salta och strö mera mynta.
Späd till sist med vatten.
Lägg i några krossade vitlöksklyftor.
Minst tre!
Koka under lock.
Lägg med hackad eller frusen spenat.
Salta litet till.
Servera med:
Grovt hackad morot
Paprika.
Buketter av broccoli.
Buketter av blomkål.
Även stammarna i skivor!
Stek i ugn, med olivolja
salt och litet peppar på.
Tomat med lök i smak:
Placera på ett ungfast fat.
Tomater och lök.
Skär tomaterna i halvor.
Strö på svart kummin.
Litet garam masalla.
Skär lök i skivor.
Salta, peppra.
Ringla olivolja på.
Hacka litet vitlök.
Strö överst.
Allt i ugn.
ca 1 timme.
Först under folie.
Sen utan.
Salta litet till.
Sås:
1-2 dl lättfil eller yoghurt.
litet salt.
litet olivolja.
2-3 pressade vitlöksklyftor.
mynta.
Rör om.
Servera med bröd.
Smågurka.
Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar