Gretas Gammeldags Pepparkaksdeg
3 kkp eller 350 g strösocker
1/2 kkp eller 100 g sirap
1 kkp eller 130 g vatten
1 msk bikarbonat
2 1/2 hg smör
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
10 1/2 kkp eller 700 g vetemjöl
Beredning:
Socker, sirap och vatten kokas upp, bikarbonaten iröres.
Varefter det hälles över smöret och kryddorna i ett fat och röres till det kallnat därpå mjöl inarbetas.
Degen får stå över natten.
Test:
Allt i grytan utom vetemjölet. Smältes på svag värme - länge.
Sen i med vetemjölet. Och litet bakpulver till. En lagom "snutt".
Det får stå tills på söndag.
Sen får vi se..
Vad det blev.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar