Nyfiken upptäcktsresande. Mitt i livet. Också här, lägger jag puzzelbitar sedda ur ett vardagsperspektiv.. Reflexioner kring livets mer ödmjuka händelser och göromål. De stora saltomortalerna behöver inga ord för att märkas. - Det ligger mycket vackert fördolt i orden "att hugga ved och bära vatten".
Leta i den här bloggen
måndag 7 september 2009
2862. Kurskväll, indisk matlagning
Indisk matlagning,
blev det ikväll.
I tre timmar.
Med himmelska smaker.
Förrätt: Tomatsoppa.
- Färska röda vackra tomater
och vitlök en HEL vitlök..
och stjälkar eller blad av mynta
- allt ner i i vatten för att kokas upp.
- lök som bryns i olja,
tillsätt finhackade morötter, finhackad vitkål
- svart kummin, svartpeppar, koriander, muskotblomma, salt och socker.
Varmrätt: Kryddigt basmatiris - och kryddkokt kyckling
- Melonkärnor blötläggs i vatten, krossas i mixer.
- Hackad lök kokas brun i smör och olja
- Kycklingen tas från benen, marineras med yoghurt, kryddas.
- När löken är gyllenbrun, hälls melonkärnornas röra i..
rör flitigt.. Efter en stund sätts alla kycklingbitar i.
- Tillsätt INGET vatten.. Köttet innehåller 80 % vatten..
Låt koka sakta och rör om.
Efter en stund i hettan, avger kycklingen sin vätska ..
.. och kokar i eget spad. Spadet når upp över kycklingen (!)
Låt vattnet koka bort till hälften och krydda med garam masala..
- Riset sköljs.
- Häll kryddor (olika) i en kastrull med litet olja, låt svälla..
Häll sen på vatten.. ett glas för varje kopp ris..
Allt fräser upp och så häller man riset dit.
Sätter på lock och drar AV kastrullen.
- En sallad på färsk koriander, salladsblad, gurka.
Krama ur en citron och häll över just före att man ska äta.
Rör om.
Servera.
Njut.
Att gå på kurs i indisk matlagning är en fröjd!
För doft och smak.
Och sen är det också vackert!
Lärorikt trevligt.
I gott sällskap.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar