Leta i den här bloggen

söndag 4 januari 2009

2223. Alternativ I

Baconfyllda färsbiffar, 13 personer

487,5 gram
tärnad bacon
1300 gram
köttfärs
3,25 st
gul lök(ar)
3,25 dl
ströbröd
3,25 dl
mjölk
3,25 st
ägg
1,25 msk
salt
0,5 msk
peppar
812,5 gram
champinjoner
3,25 st
rödlök
3,25 msk
smör
6,5 dl
vispgrädde
1,25 msk
dijonsenap


salt och peppar
2600 gram
potatis, råtärnad

Tillagning

1. Knaperstek det tärnade baconet. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman ströbrödsblandningen med köttfärsen, baconet, hackad löken, ägget, salt och peppar.

2. Forma stora biffar. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna och efterstek dem i ugnen i en ugnsform i ca 10 minuter.

3. Bryn undertiden den tärnade potatisen i en stekpanna med lite margarin eller olja. Salta och peppra.

4. Bryn champinjonerna i smör. Strimla och blanda i rödlöken och häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.

5. Servera baconbiffarna tillsammans med råstekt potatis och den krämiga champinjonröran.

Inga kommentarer: