Baconfyllda färsbiffar, 13 personer
487,5 gram | tärnad bacon | |
1300 gram | köttfärs | |
3,25 st | gul lök(ar) | |
3,25 dl | ströbröd | |
3,25 dl | mjölk | |
3,25 st | ägg | |
1,25 msk | salt | |
0,5 msk | peppar | |
812,5 gram | champinjoner | |
3,25 st | rödlök | |
3,25 msk | smör | |
6,5 dl | vispgrädde | |
1,25 msk | dijonsenap | |
| salt och peppar | |
2600 gram | potatis, råtärnad |
Tillagning
1. Knaperstek det tärnade baconet. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman ströbrödsblandningen med köttfärsen, baconet, hackad löken, ägget, salt och peppar.2. Forma stora biffar. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna och efterstek dem i ugnen i en ugnsform i ca 10 minuter.
3. Bryn undertiden den tärnade potatisen i en stekpanna med lite margarin eller olja. Salta och peppra.
4. Bryn champinjonerna i smör. Strimla och blanda i rödlöken och häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
5. Servera baconbiffarna tillsammans med råstekt potatis och den krämiga champinjonröran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar